Site Overlay

Galleria

Galleria 1

Galleriassa näkyvät työt ovat syntyneet viimeisten viiden-kuuden vuoden aikana. Kaikki galleriani työt ovat myynnissä. Jos olet kiinnostunut taidesijoittamisesta nykytaiteeseen, niin ota yhtettä suoraan petri.merta@mertavision.com tai soittamalla. Voit myös tulla katsomaan teosta paikan päälle työhuoneelleni ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Öljy-ja akryylivärimaalaukset

Olen käyttänyt maalauksissani monipuolisesti eri tekniikoita: öljy- ja akryyliväriä, hiiltä ja liitua, mustetta, akvarellia, guassiavärejä jne. Värikylläisyys, muoto ja rytmi ovat minulle tärkeitä sisältötekijöistä taiteeni tuottamisessa. Tarkoitus on, että lopputulos on aina persoonallisesti näköiseni ja erottuu muiden tekemästä kuvataiteesta. Ekspressiivinen ilmaisu, paksut värikerrokset ja rento siveltimenjälki ovat töilleni ominaisia. Jokainen maalauspäivä on taatusti pyykkipäivä!

Hiili ja mustetyöt, sekatekniikka

Muutamia vuosia sitten tein valtaosan kuvistani käyttäen hiiltä ja mustetta. Minusta mustavalkoisessa kuvassa on jotakin äärimmäisen kiehtovaa. Pelkistyneisyys ruokkii mielikuvistusta ja yksinkertaistamalla piirustukselliset elementit pääsevät oikeuksiinsa. Kuvat täydentyvät usein myös akvarelli- ja guassiväreillä ja liidulla. Työt muokkautuvat aika vauhdikkaasti eteenpäin. Työskentelytekniikkaani kuuluu myös töiden raaputtaminen ja riepominen erilaisilla työkaluilla. Joskus teosaihiosta ei ole liiallisen rappauksen jälkeen jäänyt kuin märkä läntti työhuoneen lattialle.

Grafiikka

Grafiikan menetelmät kiinnostavat. Kivipiirros eli litografia on haastava tekniikka, jonka taiteilijat ottivat käyttöönsä  käyttöönsä 1800-luvulla. Menetelmällä voidaan painaa sekä mustavalkoisia että värillisiä vedoksia. Piirros piirretään peilikuvana suoraan kivelle ja jokainen väri on periaatteessa työstettävä omalle kivelleen. Piirtäminen suoraan kivelle on jännittävää, koska mokaamisen varaa ei ole. Kun kuvasta on otettu sovittu määrä vedoksia, kivi hiotaan puhtaaksi ja uusia vedoksia ei voida enää ottaa. Siksi vedokset säilyttävät – varsinkin pieninä vedossarjoina – arvonsa erinomaisesti!